Vanatorul si caprioara

Continuu azi cu Manualul Baiatului Rau, a lui Steve Santagati si revelatiile pe care le-am gasit acolo. In timp ce scriu, stau sa imi evaluez relatiile sentimentale, alaturi de o poza care se potriveste manusa cu descrierea unui asemnea tip de barbat. Si ma intreb: oare eu nu am intlnit genul chiar niciodata? Nu de alta, dar paca tot ce citesc imi pare hilar si complet inaplicabil, dar, e drept, clasic pentru filme de genul “Cum sa pierzi un tip in 10 zile”.  Intelegeti ideea.
Cu ce ne mai uimeste Steve in continuare? Pai , de exemplu , tot in primul capitol, imediat ce a reusit sa ne faca o idee despre caracteristicile Baiatului Rau, ne prezinta si carcateristici mai profunde.  Nu imi scot din minte, de-a lungul paginilor, decat imaginea vanatorului si a prazii sale, pe care am intalnit-o, cred, intr-o reclama la Farmec, chiar de curand.
Baietii Rai studiaza femeile cu aceeasi peasiune si dedicatie cu care laureatii premiilor Nobel isi urmaresc obiectivele academice (sau eu acul cantarului de zece ori pe zi, as adauga, in sopata, ca zau mi se pare ca merge comparatia). Si Baietii Rai primesc premii la fel de impozante, numai ca nu sub forma de medalii. De fapt, ei primesc ceva mai bun, ceva ce isi doreste fiecare barbat de pe aceasta planeta: o incontestabila abilitate de a seduce femeile strict pe baza a ceea ce sunt. Femeile nu sunt atrase de statutul, contul sau intelectul lui: pur si simplu le castiga pe baza a ceea ce sunt ei insisi. Pentru un barbat nu exista flatare mai mare decat sa aiba un asemnea efect asupra femilor incat acestea sa ii cada la picioare. 
 
Pe o parte, are si Steve asta dreptate aici. Numai ca nu cred ca barbatul este cel care face ceva incat sa cucereasca, sau , oricum, nu cine stie ce eforturi. Suntem noi, femeile, cele care detinem o capacitate cretina de a ne autoiluziona, facem o adevarata arta din a auzi numai ceea ce ne dorim sa auzim, iar atunci cand nu auzim…reusim sa interpretam, tot in directia care ne convine (una, de cele mai multe ori complet eronata) un intreg arsenal de gesturi, in realitate complet intamplatoare.