Tinuta vestimentara influenteaza starea de spirit

rochii ieftine

Modul in care te imbraci la job iti influenteaza starea de spirit

Unul din fostii mei sefi obisnuia sa spuna ca modul in care te imbraci la job iti influenteaza nu doar starea de spirit, ci si comportamentul fata de persoanele cu care lucrezi. Atunci cand auzit pentru prima oara acest lucru nu doar ca am avut indoieli asupra veridicitatii opiniei, dar am mai fost si iritata.
Venind in mediul bancar din invatamant, unde conform cerintelor unei directoare destul de stricte, trebuia sa ma imbrac numai la costum, m-am angajat mai intai la un call center.  Eram in jur de 60 de tineri acolo, media de varsta se invartea in jur de 25 de ani si nu intelegeam cu adevarat necesitatea unei tinute business. majoritatea fetelor purtau rochii ieftine, sport.

Lucram intr-un departament de relatii cu clientii, e adevarat, dar relatiile respective erau exclusiv prin telefon sau e-mail, nimic nu se petrecea fata in fata, asa incat clientul nu avea cum sa observe tinuta noastra. Asa incat am fost cu totii reticenti la cerinta de eleganta vestimentara, mai ales ca auzisem destule povesti despre lejeritatea tinutei altor prieteni care lucrau la randul lor in centre de asistenta telefonica.

Nu erau rochii scumpe, ci rochii ieftine, dar accesorizate eficient

Au trebuit sa treaca luni bune pana cand sa imi dau seama ca, totusi, directorul meu avea dreptate. Felul in care te imbraci iti influenteaza starea de spirit si eleganta din tinuta se reflecta asupra actiunilor tale. Am inceput usor usor sa imi schimb tinutele, sa ma imbrac mai elegant decat o facusem pana atunci. Nu erau rochii scumpe, ci rochii ieftine, dar accesorizate eficient. Clientii pareau mult mai multumiti de discutiile noastre si parca totul se rezolva mai usor decat inainte. O sa radeti, dar incepusem sa ma simt importanta. Pentru ca timpul pe care il aveam la dispozitie era destul de putin, dat fiind ca eram totusi la inceputul unei cariere bancare si imi doream enorm sa ma fac remarcata si sa promovez si atunci stateam foarte mult peste program,  am inceput atunci sa caut magazine online care sa comercializeze haine de dama si cele care au fost atunci favoritele mele au ramas si acum, pentru ca mi-au dovedit, in timp, calitatea produselor.
Pe masura ce anii au trecut, am invatat cu cata usurinta se poate rafina o tinuta si am avut ocazia de a descoperi in magazinele mele preferate, pe langa rochii ieftine si alte articole pe care le pot purta la job. O salopeta ca aceea din fotografia de mai sus poate fi considerata o tinuta casual daca este purtata cu o pereche de sandale cu talpa joasa, dar devine automat rafinata in clipa in care o accesorizezi cu cateva bijuterii fine si o porti cu sandale cu toc inalt.