Supararea vecinului

Ieri, ca tot a fost vremea frumoasa, am avut una din ideile mele bune: ce-ar fi sa economisesc eu niste bani? Si am iesit in fata blocului sa imi spal masina.  In treacat fie spus, asta e o metoda foarte buna de a scapa de intentiile nefaste ( pentru zen-ul meu) ale sotiei, care scosese demonstrativ aspiratorul in mijlocului holului de la intrare, incercand sa ma faca sa inteleg care imi este rolul in casa. De obicei o ajut fara nici un fel de discutie la treburile casnice, dar ieri efectiv nu ma simteam in stare. In secunda in care am vazut aspirtatorul ala, am inteles cu precizie ce simteam Nica a lui Ion Creanga atunci cand fugea, in toiul zilei, la scaldat. Si am fugit si eu, profitand de un moment in care ea mesteca in ciorba, ca sa scald…masina.
 Afara, Vasile, vecinul de la patru, presta cu drag si spor aceeasi activitate. Parandu-mi-se cam incruntat, ceea ce nu se potrivea deloc cu ziua frumoasa de primvara, m-am apropiat sa vad ce e cu el.
Si tu la spalat de masini? Ti-a placut vreme, bag seama….
Mi-a placut pe naiba, simteam ca daca ii mai vad o data figura, explodez, de aia am iesit.
A cui figura? l-am intrebat nedumerit
A nevesti-mii, a cui alta, paguba de nevasta-mea, imi spuse el cu furie, in timp ce pe nas ii apareau niste puncte rosii de parca s-ar fi imbolnavit subit de varicela.
Hai ma, ca nu poate sa fie asa de rau, o stiu femeie cu capul pe umeri, ce ti-a facut de esti asa e suparat?
Cum viata mea sa nu fiu suparat cand ea da doua milioane pe o poseta? 
O cunosteam pe nevasta-sa. Era o blonda nostima foc, plina de viata si deloc cheltuitoare, ba chiar as putea sa spun chivernisita. Daca ajunsese sa dea atatia bani pe o poseta era ceva in neregula. Discutand cu Vasile am aflat. Aveau un botez in curand si dornica sa fie frumoasa si eleganta, Lenuta uitase de economie.As fi ras nevoie mare daca nu as fi fost, la randul meu, patit. Sitam ca uneori, dorinta de a straluci, mai ales la ocazii cand se aduna tot neamul, poate sa ia mintile unei femei. Asa ca vreti sa stiti ce am facut? Simplu. I-am recomandat site-ul de posete ieftine online de unde si-a luat chair saptamana trecuta nevasta-mea o super geanta.
Sunt sigura ca saptamana viitoare, cand o sa ne intalnim pe afara, va fi vesel ca o turturica si isi va aminti din nou sa zambeasca. In plus, nu va mai avea gaura in buget niciodata, daca ma va asculta. Si am eu o banuiala ca o sa ma asculte.