Haine ieftine – shopping, shopping, dar cu cap!

imbracaminte ieftina de primavaraZicala spune ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Din pacate, in goana cumparaturilor, in incercarea  de a avea cat mai mult si a avea acum, omul uita vorba veche din popor si urmarea e simpla: se intreaba permanent:
eu de ce nu pot economisi, unde s-au dus oare toti banii mei luna asta?

 

Pai se duc daca nu cauti afaceri bune, gen haine ieftine, in cazul femeii.
Ca si mult alte lucruri in viata, shoppingul are partea lui buna, adica placerea pe care ti-o ofera lucrurile achizitionatem dar vine si cu un dezavantaj, o parte rea: iti goleste portofelul. Pentru a mai contracara din aceste efecte negative, trebuie sa ne facem cumparaturile cu cap si studiind piata inainte. In acest fel, e posibil sa gasim lucruri sau preturi  la care nu ne-am fi asteptat si sa realizam economii importante pe care, daca vrem, le putem, in fond, directiona, catre acelasi nobil si imbatator scop: shoppingul. Cu alte cuvinte, ofertele ne ajuta sa sconomisim pentru a avea, de fapt, mai multe dintre lucrurile pe care ni le dorim, cu un minimum de efort.

 

Da, stiu, viata ar fi mult mai frumoasa daca nu ar trebui sa ne uitam la eticheta de pret cand vedem  ceva ce ne place, dar cum nu e asa pentru majoritatea dintre noi, nu avem decat sa ne resemnam si sa incercam sa folosim la maxim atuurile care ne sunt puse la dispozitie: avem o piata libera, in care concurenta e mare si daca un magazin auce azi un produs, maine cel alaturat in va comercializa si el, dar redus cu doi lei, ca sa atraga clientii, daca nu a avut prezenta de spirit sa il lanseze cel dintai.

 

Cunosc un cuplu in care ea, doamna, era o tipa capricioasa, exact genul acela care vrea luna de pe cer acum si cand o cobori si i-o dai este nemultumita ca nu a primit-o de ieri, din propria ta intiativa de sot si a trebuit sa o solicite explicit azi ca sa o primesca. Sotul, un tip bonom, a carui bunatate i se citea pe fata, o iubea la nebunie si se obisnuise sa ii satisfaca toate capriciile. Numai ca, dupa criza, afacerile nu le mai mergeau deloc bine si s-au vazut ne voiti sa mai restranga din cheltuieli, sa renunte la vacantele la cinci stele si la evadarile saptamanale la munte. Pungile purtan sigla marilor firme s-au cam rarit prin casa lor si autobuzul a luat locul taxiului cu care circulau zilnic. Pe scurt, au devenit o familie normal de conditie modesta, asa cum pot fi intalnite multe in ziua de azi.

 

La un moment dat, doamna a poftit la un uscator de par nou si performant. Cel vechi nu mai avea putere, motorul ii slabise si nu avea sa mai tina mult. Dar cand spun a poftit, intelegeti, va rog, pofta ca pe ceva cam in genul acela cum se intampla in sarcina…o dorinta vie si de neoprit. Degeaba sotul a incercat sa ii explice ca ar fi o idee buna (si salvatoare pentru bugetul familiei aflat pe butuci) sa mai astepte cateva zile, dat fiind ca vechiul uscator de par totusi mai mergea, si sa caute o promotie intr-un magazin, mai ales ca trecusera de jumatatea lunii noiembrie, luna in care avem pe piata cel mai fericit eveniment din viata unui cautator de reduceri: Black Friday sau, pe romaneste, vinerea neagra, un regal de oferte de toate tipurile, preturi cu totul deosebite pe care nu le intalnesti in alte perioade ale anului.

 

Sfatul nu ar fi fost rau deloc, dar doamna cea capricioasa nu isi pierduse de tot, in ciuda crizei pe care o traversa tara, obiceiurile ei din perioada prospera, asa incat a refuzat cu indiganre orice urma de ratiune, orice silaba de explicatii si lamuriri si a cerut achizitionarea uscatorului pe loc. Sotul i-a indeplinit dorinta oftand si, o saptamana mai tarziu, i-a pus in fata doua pliante: unul cu uscatorul ei de par, acum redus cu 65% fata de pretul cu care il achizitionase in graba si altul cu o oferta unui site de haine ieftine, care de care mai ochioase si mai rentabile la pret, din care si-ar fi permis cel putin patru-cinci produse, daca ar mai fi avut rabdare sa foloseasca vechiul uscator de par o saptamana si nu s-ar fi grabit.

 

Am dat exemplu acesta din doua motive: o data pentru ca este real si ilustreaza foarte bine ideea pe care am enuntat-o, aceea de un pic de studiu de piata inainte de shopping, studiu care te poate ajuta sa cumperi haine ieftine si faci economii importante, dar si pentru ca, stiu bine, cititorii mei sunt in majoritate de sex feminin, asa ca nu se stie cand va gasiti in postura duduii de mai sus.
Si daca tot veni vorba, daca sunteti curioase cand este Black Friday, adica data exacta cand gasiti haine ieftine, sa stiti ca vorbim, in principiu de ultima zi de vineri din una noiembrie. Spun, in principiu, pentru ca in goana de a-si atrage cat mai multi clienti, magazinele on line au organizat, in trecut, adevarate maratoane de oferte, incepand uneori chiar si cu o saptamana mai devreme. De aceeea, intrand pe linkurile din acest articol veti gasi un site-ul specializat pe acest eveniment, care va va oferi, la momentul potrivit (si stim deja ca momentul potrivit este din timp), toate informatiile de care aveti nevoie, precum si lista magazinelor on line de unde puteti cumpara.