Secretul de a fi femeie

secretul de a fi femeieSe vorbeste atat de mult despre ce inseamna sa fii femeie in toata puterea cuvantului, incat imi vine a crede ca femeia este mai curand o masinarie complicata care are nevoie de maual de utilizare, decat pur si simplu un om. Inca de la liceu, la lectia despre Enigma Otiliei, profesoara ne invata despre eternul feminin si ne atrage atentia asuprea acestui motiv recurent in literatura. Cam acela a fost primul moment in care mi-am pus intrebarea cum si ce trebuie sa faci pentru a fi femeie, adevarata femeie. Sa fii misterioasa? Sa fii senzuala? Sa ai corp armonios contruit? Sa ai o minte agera? Ca pe toate la un loc zau daca mai cred ca le poate prea multa lume in toata plenitudinea lor.

Vad din jurul meu o gramada de femei pe care natura le-a daruit cu un fizic de invidiat si totusi nefericite ele cu ele, femei care nu se simt bine in pielea lor, desi nu vad, sincera sa fiu, daca ar avea motive sa gandeasca astfel. Vad, de asemenea, urate foarte multumite si ma tot intreb care este secretul, ceva-ul acela care influenteaza atat de puternic parerea noastra si a celorlalti despre noi.

Un posibil raspuns pentru ceva-ul acesta il puteti gasi citind un best seller apreciat in intreaga lume si adus si in Romania de Editura Curtea Veche. Este o carte a carei eroina se redescopera intamplator, afla, dintr-un caiet pe care pune mana gratie hazardului, ca viata poate insemna si altceva decat crezuse ea, ca o femeie poate deveni femeie cu adevarat numai lasandu-si libere fanteziile. Asa cum o descriu eu poate sa para o carte despre sex. Nu este. Este o carte despre emanciparea femeii, despre implinirea ei si in alte planuri decat ale job-ului sau relatiei personale, asa cum este ea perceputa in sensul larg.
Pe scurt. S.E.C.R.E.T. este o carte pentru femei si despre femei. Este o carte care poate sa iti arate lumea altfel decat ai vazut-o pana acum.