Rochia rosie cu spatele gol care cucereste

rochia rosie cu spatele gol
rochia rosie cu spatele gol

Cand am imbracat prima oara rochia rosie, aceea cu spatele gol, decoltat de la ceafa pana la sale, a venit la mine, mi-a luat mana pe care a depus un sarut prelung si umed si mi-a spus: esti frumoasa pur si simplu. Dar pentru ca o femeie e rareori si frumoasa si pur si simplu, asa, din prima, l-am lasat sa se sprijine pe-o eroare si am baut Campari Orange cu sefa de serviciu din departamenul vecin, barfindu-ne barbatii legali, pana cand s-a incheiat petrecerea de Craciun si am plecat acasa.

Ne cunosteam deja de cativa ani, cateva etaje si doua birouri mai incolo, cand am inceput sa lucram impreuna la un indraznet proiect interdepartamental pe care sefii nostri erau prea lenesi sa il duca mai departe de idee si prea convinsi de cineva bine intentionat ca rolul lor este de fapt sa delege sarcini.
In toate serile acelea imbibate de ore suplimentare, cu telefoanele pe silent, ca sotii de acasa sa nu ne deranjeze elanul creator, ochii tai creau adevarate grafice in excel pe sub si deasupra genunchilor mei, rasuflarea iti cobora in misterios limbaj html catre obrazul meu cand imi explicai ca testele de non regresie demonstrau ca aplicatia noastra eram menita sa functioneze mult dupa ce ar fi disparut dintre noi tensiunea dureroasa care ne facea atata de creativi.
N-am tradat atunci nici unul din noi sarpele auriu incolacit diferit la fiecare pe inelar, nu din convingerea ca e gresit, ci din increderea ca mai e timp inca, din satisfactia usor masochista de a prelungi starea de elastic intins, ar fi fost pur pacat sa nu savuram placerea asta, impura, asa cum era.
In exact aceeasi seara in care succesul proiectului a fost definitivat si am baut sampanie din cupa victoriei, mi-am dat seama ca timpul s-a scurtat si noi am trecut pe langa el. Si, in lumina acestei descoperiri, cand totul ameninta sa devina in sfarsit complicat, directoarea, o scorpie in general, dar torcand acum ca o pisica grasa si satisfacuta, ne-a apucat pe fiecare de cate un brat si ne-a zambit pe sub mustatile lucioase si lucrurile s-au simplificat brusc: “faceti echipa buna voi astia doi. Hai sa va spun ce idee mi-a mai venit. De maine vreau ca voi sa…”