Reteta succesului: nu pierde nici o secunda!

Intotdeauna mi-au placut site-urile de stiri on line, din mai multe motive. In primul rand pentru ca sunt complexe, prezinta informatii din mai multe domenii si daca detii, de exemplu, o jumatate de ora in care nu ai prea multa treaba, sau astepti la o coada, poti face ca timpul sa treaca in mod nu doar placut, ci si instructiv, citind diferitele articole care apar acolo. In al doilea rand pentru ca informatiile respective citite se pot dovedi folositoare in diferite contexte. E mai usor sa pornesti o conversatie de convenienta pornind de la o stire on line decat de la vreme, trebuie sa recunoasteti. Iar in meseria mea trebuie sa ma intalnesc cu o serie de oameni cu care uneori beau o cafea, sau iau masa si, printre punctele de business de pe lista de zi, un pic de conversatie usoara, din loc in loc,  poate sa faca toata intalnirea mult mai relaxanta.
De exemplu astazi am hotarat sa merga acasa de la job cu autobuzul. E o placere pe care mi-o permit numai cand sunt odihnita si nu am treaba, deci nu mai intereseaza ca petrec pe drum cam cu 20 de minute mai mult decat cu metroul. Dar, din motive pe care inca nu am reusit sa mi le explic, nu ma omor deloc dupa coboratul in subteran. Nu e vorba de bani, oricum am abonament pe toate mijloacele de transport in comun posibile, nu sufar de claustrofobie, dar pur si simplu peisajul metroului mi se pare dezolant si prea putin interesant. Ritmul masinilor si al autobuzelor are ceva care ma relaxeaza. Mai multe explicatii de atat nu gasesc si de fapt…nici nu caut.
Am serviciul de asa natura incat, desi lucrez aproape de centru, prind un autobuz de la capat, care ma duce pana in apropiere de casa mea, dintr-un cartier situat in sudul capitalei. Am urcat asadar in masina care sosise goala si mi-am ales un scaun exat asa cum imi place mie, cu fata catre sensul de mers, din acelea situate mai la inaltime, sa pot vedea traficul care e in fata si…am scos telefonul mobil. Pe site-ul Stiri 100% (pe care puteti ajunge si voi daca dati click pe logo-ul de la inceputul articolului, am accesat sectiunea mea preferata, Sanatate, si am gasit un articol parca special scris pentru mine si dieta pe care o tin de doua luni de zile, despre uleiurile sanatoase pentru gatit. Astfel, hotararea mea de a adopta o viata mai sanatoasa a fost intarita si ajutata de informatiile pe care le-am gasit despre diferitele tipuri de uleiuri si felul in care le poti folosi in functie de mancarea pe care ai hotarat sa o prepari.
Iar cand am coborat, jumatate de ora mai tarziu, in cartier, eram relaxata de parca, in loc de lectura imi rezervasem in autobuz 30 de minute de odihna. Poate ca e si asta o reteta a succesului: nu pierd nici o secunda.