Pantofii fac o femeie fericita. Poate fi o pereche de balerini colorati

Va intrebati care este legatura intre fericire si balerini colorati?

Stati sa vedeti….
Zilele trecute am aflat despre Conferinta despre fericire care se desfasoara in intervalul 5-6 octombrie si am zambit. Apoi am cazut pe ganduri. Apoi am zambit din nou. Mi-am amintit ca am citit pe vremuri o schita a lui Ion Baiesu, daca nu ma insel, cu titlul Fericirea e un lucru foarte mare. 
balerini coloratiE uman sa te gandesti la lucrurile care te fac fericit, asta in scurtele momente de reflectie pe care ti le lasa agitatia de zi cu zi.
Hm..cred ca o relatie buna cu pantofii mei…da, hotarat lucru, asta ma face fericita. Pentru ca am o viata prea agitata si cu alergatura prea multa ca sa imi permit sa aleg o pereche oarecare. Nu trebuie sa fie neparat o pereche de pantofi cu toc, poate fi o pereche de balerini colorati, balerini din aceia de primavara.
Si cum eu cred in fericirea facuta din lucruri mici, relatia cu pantofii mei este una foarte mare (ca sa parafrazez titlul scenetei de care vorbeam mai sus), formata din multe lucruri mici: culoarea trebuie sa ma faca sa zambesc atunci cand imi cade pe ei, modelul trebuie sa fie asa ales incat sa imi convinga piciorul sa para o sculpura a lui Rodin, inaltimea tocului sa ma scape vizual de vreo 2 kilograme, din locurile esentiale, ca sa par si eu mai zvelta, iar talpa sa imi dea senzatia  ca pasesc pe cel mai pufos covor persan.
Da, sunt femeie din varful unghiilor pictate cu migala si pana la talpa. O pereche de pantofi bine aleasa ma poate face fericita. Ceea ce este de-a dreptul firesc, cred eu. Iata de ce. Daca este sa ma iau dupa ceea ce spune facilitatorul unui dintre workshopurile din cadrul conferintei, exista o stiinta a fericirii  si ea spune ca sunt trei elemente care determina fericirea: factorii genetici, circumstantele vietii si actiunile pe care le facem in mod intentionat. Acest ultim element are o pondere de 40% in determinarea fericirii. Cu alte cuvinte, eu si numai eu as putea sa determin in proportie de 40 % fericirea proprie. Pai, atunci, as spune sa merg o tura pe la cumparaturi, sa imi ating procentul pentru ziua de azi!