Fidelitate: despre oameni si branduri

fidelitateMa gandeam azi, nu stiu de ce, la ce inseamna fidelitatea fata de un brand. Am iesit sa fumez o tigara pe la pranz, in fata multinationalei in cadrul careia lucrez de aproape zece ani. Ma uitam la oamenii care ies si intra prin usile batanta, la sigla mare, inscriptionata pe un panou chiar la intrare. Un client s-a apopiat sa ma intrebe unde e bancomatul si m-am grabit sa il ajut cu un sentiment de gazda care vrea sa fie amabila si primitoare.

Si mi-am dat seama ca sunt traditionalista, ca nu ma omor dupa noutati si imi plac brandurile. mai ales al meu, care ma imbraca in rosu si negru de atata amar de vreme. Imi place sentimentul acela de apartenenta la ceva, sentiment pe care fidelitatea fata de un brand ti-l da.

Am momente in care imi vine sa imi iau campii. Sa tip la cei din jurul meu sa taca odata, am momente in care sunt obosita si descurajata si convinsa ca orice efort voi face, profesional vorbind, nu se va vedea. Dar incep sa scred ca atunci vorbeste numai epuizarea, vorbeste omul care nu a mai avut o vacanta de prea multa vreme. In realitate sunt multumita cu brandul meu…de suflet si de job. Cu el am pornit acum zece ani la un drum care se anunta incitant, cu el am evoluat, am fost promovata, am primit recunoastere si am oferit la randul meu.
Iar azi, fumand o tigara in timp ce ploaia cadea domol mi-am dat seama de un lucru mare: de fapt…sunt fericita cu viata mea, cu jobul meu, cu colegii….cu alegerile pe care le-am facut. Stau sub un brand care imi da sentimentul ca sunt protejata. Si asta e lucru mare.
Catre castigarea fidelitatii clientilor consumatori tind toate polititcile de marketing ale marilor companii. Aceasta fidelitate garanteaza vanzari constante si aduce un imens beneficiu de imagine unui brand.
Asadar, voi caror branduri le sunteti fideli?