Nora cea isteata

652x450_75381eb059f6037122881142972059Despre soacre s-au spus mai multe povesti decat imi pot imagina eu si cu toate sunt de acord, pentru ca nu ma omor dupa aceasta specie pe care mi-as dori-o pe cale de disparitie, cel putin in preajma mea. Poate ca nu am avut eu noroc in defuncta casnicie, e si asta adevarat, dar am intalnit atat de putine soacre bune, incat cred ca am dreptul sa imi dau cu parerea.
O sa va spun o poveste pe care am auzit-o astazi, la munca, o poveste cu doi tineri si o soacra, evident.
Cei doi se casatoresc si, in lipsa de alte variante, se muta impreuna cu mama lui. Soacra, de voie de nevoie o inghite pe nora, in fond era mult mai dulce si mai fina decat majoritatea matracucelor cu care umblase onor fiul, mare crai la viata lui, de altfel. Dorindu-si ca aleasa educatie de care baiatul a beneficiat timp de 40 de ani (ca atata avea flacaul la nunta) sa continue si dupa casatorie, iar acolo unde indicatiile sale pretioase nu ajungeau, avea sa ajunga vorba delicatei sale sotii, incearca sa faca front comun cu aceasta. Spune-i ca te superi daca mai bea si a doua bere cand iesiti in oras, ii indica ei nurorii celei sfioase. Planul nu era rau asa cum era conceput, numai ca metodele de aplicare fiind insuficient studiate, biata soacra a gresit directia si a nimerit exact peste lucrurile care pe tanara nevasta nu o deranjau nici negru sub unghie.
Da’ de ce sa nu o bea si pe a doua? Nu il vedeti ca e ditamai omul? Isi astampara el setea cu o singura bere? Nu s-a imbatat niciodata, nu m-a facut de ras, de ce sa ma supar si sa ii interzic o placere nevinovata pe care o are, oricum, numai din cand in cand?
Vanzand ca mititica e tanara, dar incapatanata si greu de manevrat, soacra a inceput sa o critice in fata  fiului. Care, afland cum sta treaba, a facut cel mai normal lucru cu putinta: a luat apararea nevestei si, in fata carcotelilor care nu se mai terminau, si-a luat, fara prea multa vorba, jumatatea de-o aripa si s-au mutat cu chirie. Si au trait fericiti pana la adanci batraneti amandoi.