Cred in economisire. Noi metode.

 

Metode de economisire acasa

Metode de economisireUltimele doua articole despre asta se refereau la metodele de economisire la care am apelat pentru a-mi permite unele lucruri la care nu aveam sanse decat sa aspir zadarnic altfel. Articolele in cauza le gasiti aici si aici.

Si totusi, simt nevoia sa va mai povestesc cate ceva. Ce alte metode am mai gasit? Sincer, daca stau sa le adun, cred ca gasesc cat sa umplu zece articole, dar haideti sa vedem primele care imi trec prin minte acum:
  • La serviciu nu imi cumpar pizza sau pateuri sau mai stiu eu ce, desi avem o gramada de oferte in zona si nici nu mananc la restaurantul companiei. Incerc sa profit de faptul ca avem la dispozitie si frigider si cuptor cu microunde in birou si imi aduc mancare de acasa in casoleta. Cat economisesc asa? Enorm!!
  • La hypermarket am alte metode de economisire: aleg uneori si produse marcile proprii ale marilor magazine. De exemplu mazarea de la Carrefour mi-a placut destul de mult, iar daca o comparati cu Bonduelle…zau ca e o diferenta importanta care se simte in portofel! Acelasi lucru si cu faina (pe aceea o prefer de la Lidl)
  • Cumpar cantitati mai mari din produsele pe care astfel le gasesc mai ieftin. De exemplu la Lidl au malai XXL din cand in cand si este extrem de rentabil. Acelasi lucru se intampla cu detergentul de rufe sau cu cel de vase, cu pasta de dinti sau vopseaua de par, cu sapunul..si cu cate altele!!  Unele promotii din magazine, e adevarat, sunt numai false promotii (am intalnit asta la iaurtul Danone) dar altele chiar reprezinta o reducere importanta. Atentie insa: nu cumparati un pachet de produse format din doua chestii diferite decat daca efectiv aveti nevoie de amandoua si le aveati pe lista de cumapraturi. Altfel…iesiti in pierdere.