Manualul barbatului

Cu cativa ani in urma, aproape vreo zece ca sa fiu mai precisa, primeam de Craciun cadou de la un cuplu drag o carte care m-a amuzat inca din titlu: Manualul lui Steve Santagati. Nu cred ca A. si L., dragii mei prieteni s-au gandit ca as putea, cu ajutorul cartii, sa fac vreun pic de ordine in haosul care, la vremea aceea, erau relatiile mele. Masi degraba li s-a parut ca imi ofera un mod amuzant de a-mi petrece cateva ore, rasfoind sfaturi care, daca e sa ma iau dupa promisiunile de pe coperta, urmau sa imi schimbe viata si sa ma faca sa ma asez, in sfarsit, la casa mea.
La casa mea am ajuns si nu o data….oare am exagerat cu lectura? O sa va povestesc cateva din cele citite in prefata si judecati voi.
Nouazeci la suta din asa zisii experti in relatii care apar la televizor sau in revistele glossy nu fac altvceva decat sa panseze ranile lasate de ruperea unor relatii. Nu le invata pe femei cum sa-i citeasca indeajuns de bine pe barbati, astfel incat sa porneasca alaturi de ei in relatii frumoase si sanatoase. Daca stii sa asculti, un barbat iti va transmite intotdeauna ceea ce trebuie sa stii despre sentimentele pe care le are fata de tine, ce urmareste in realitate si ce intentii are cu tine. Eu te voi invata sa recunosti aceste semne, promite Steve Santagati in prefata, si, citind asta imi vine sa inchid cartea si sa ma mai uit o data cum arata pe coperta, unde apare fotografiat.
Dar, stati, continua!!
Femeile care ii inteleg cu adevarat pe barbati ii pot bate cu propriile lor arme, gasind astfel calea cea mai scurtta catre o relatie reusita. E o chestiune de configurare a mentalului, in asa fel incat tu sa ai ultimul cuvant de spus – o chestiune care iti va schimba modul de a trai si a iubi. 
  
(va urma, ca merita, zau!)