Mancare cu notificare: un pas important catre o alimentatie sanatoasa

Despre alimentatia sanatoasa s-a tot vorbit in ultima vreme. Teoria o stim cu totii, insa cand vine vorba despre aplicarea ei, sunt multe lucruri pe care le trecem cu vederea. Si nu numai noi: o fac de multe ori si producatorii si comerciantii, cei care ne aduc pe masa hrana pe care o consumam. Dar ce se intampla cu ea pana ajunge pe masa noastra? Aceasta este un aspect despre care stim foarte putine lucruri, pentru ca, uneori, informatia corect difuzata ar dauna vanzarilor. Din cand in cand, controalele scot de pe rafturile magazinelor simple sau hypermarketurilor produse expirate sau depozitate in conditii improprii. Se face putina valva si gata, ulterior se uita si poate ca neregulile o iau de la capat.

Ce poate face un consumator ?

La cumparaturi, facem alegeri pentru sanatatea noastra si a familiei noastre, asadar selectia trebuie sa fie atenta. Continutul produselor, termenul lor de garantie, conditiile in care se afla depozitate –  toate acestea sunt factori care ne determina sa alegem  aliementele pe care le punem pe masa si brandurile carora sa le devenim fideli.

De exemplu, la Caroli Foods preocuparea pentru  calitatea produselor si a proceselor nu este numai o vorba goala. In acest sens, cunoscutul producator monitorizeaza atent si fara incetare intregul lant frigorific al produselor, de la productia si ambalarea din fabrica, depozitarea, transportul cu masinile frigorifice si chiar si pana la verificarea vitrinelor frigorifice ale magazinelor partenere.

Acesta verificare insa poate sa o faca, chiar de azi si un simplu consumator, iar Caroli Foods ne incurajeaza in aceasta directie printr-un concet nou si foarte util: #mâncarecunotificare.  Mai exact, este vorba despre noua eticheta, inteligenta, cu Carolimetru Termic a Salamului Semenic Extra. Gasiti informatii interesante si o lista cuprinzatoare de intrebari si raspunsuri pe pagina oficiala Caroli.

Descopera si tu Carolimetrul termic!

Verifica, atunci cand faci cumparaturi, eticheta inteligenta (singura de pe piata din acest moment)  si afla daca produsul care va ajunge pe masa ta, in sandwichurile pentru scoala ale copiilor tai sau in gustarea din parc a bunicii, este sau nu pastrat in conditii optime de temperatura!
Verifica eticheta si atunci cand ai ajuns acasa si bagi produsul in frigider, ca sa te asiguri ca si tu iti depozitezi aliemntele in conditii optime. Ca totul sa fie bine, trebuie sa vezi verde in fata ochilor, pentru ca verdele este culoarea prospetimii si a sanatatii tale!
Cadranul termosensibil al etichetei isi schimbă culoarea in functie de temperatura produsului:

 

•   sub 8°C are culoarea verde

  peste 8°C incepe să sa coloreze in galben

Fireste, aceasta idee, foarte buna de altfel, a celor de la Caroli Foods, nu inseamna ca numai salamul Semenic Extra trebuie tinut la o temperatura controlata. Lucrul este valabil, de fapt, pentru toate produsele alimentare. Verificati, ori de cate ori faceti cumparaturile, eticheta produsului pe care il adaugati in cos! In acest fel, va vaeti proteja sanatatea proprie si pe a celor dragi!