FKontakt: o retea de socializare 100% romaneasca

retea de socializareO retea de socializare romaneasca e pe drum

Spuneam pe undeva, cu doar cateva zile in urma, cat sunt de satula de reclamele pe care facebookul ni le presara in drum la fiecare pas. Socializarea a devenit mai mult o rutina, nu mai sta nimeni sa savureze asa cum trebuie compania prietenilor, goana dupa like-uri a devenit o moda, adaugarea de prieteni noi la intamplare la fel, numai sa marim o lista despre care nu vom reusi sa explicam niciodata la ce ne foloseste.

Lansata initial ca o retea care sa ajute oamenii sa se cunoasca mai bine si apoi sa aduca, din on line, beneficii vietii offline (sau cel putin eu asa am inteles din filmul care prezenta inventia lui Mark Zuckerberg), Facebook a ajuns, dintr-o retea de socializare buna, o platforma impersonala, pe care te simti la fel de anonim ca atunci cand te afli la o manifestatie, amestecat intr-o multime colorata. Este, intr-un fel de inteles, daca avem in vedere faptul ca initial ea a fost gandita pentru un orasel universitar, anjuungand apoi sa ii paraseasca granitele, pentru a se extinde in intreaga tara…si apoi lume. Internationalizarea sa nu ne-a folosit major. Personal, mi se intampla sa primesc spamuri acum din intreaga lume, mesaje standar a uneor domni de varsta mijlocie care sunt cu totii captivati de surasul meu radiant si de personalitatea stralucitoare pe care profilul meu reuseste sa o evidentieze. Si sa spun drept, m-am cam saturat.
In aceste conditii, salut cu entuziasm initiativa catorva persoane, la fel de satule ca si mine de impersonalizare, dar cu mai mult spirit practic si aptitudini tehnice, de a crea o noua  retea de socializare,  de data aceasta suta la suta autohtona. Esenta acestei retele este, evident crearea de relatii virtuale, pe care apoi le poti prelungi in real, numai ca de aceasta data cautarile se pot face mult mai facil, intre persoane aflate la mai putin de mii de kilometri distanta. Pentru ca te pune in contact cu persoane cu aceleasi interese a fost botezata fkontakt.ro si ursitoarele par a fi fost generoase cu ea, pentru ca de la zi la zi, adauga nume noi in lista.
retea de socializare
Faptul ca poti sa selectezi sa vezi profile de baieti/fete, dupa gust, dintr-un anumit interval de varsta, cu aceleasi interese ca si tine, este o premisa serioasa pentru succes, dat fiind ca te ajuta sa ajungi mai repede la ceea ce de fapt, cauti pe o asemenea retea. In plus, ai acces atat la propriile tale contacte (fireste) cat si la cele ale prietenilor tai si prietenilor prietenilor tai, cu mult mai mare usurinta decat fusesesi obisnuit anterior pe alte platforme.

 

Personal apreciez reteaua asta proaspata, calda inca, si pentru ca am acces  la ea de la job, lucru care nu se intampla nici cu Facebook sau Google+ si chiar azi dimineata, la  cafea, discutam cu o prietena virtuala si ne propuneam sa ne intalnim mai tarziu pe fKontact pentru cele mai proaspete barfe ale zilei. Momentan, reteaua nu are foarte multe aplicatii, dar tocmai asta imi place. Simplitatea si discretia a ajuns o calitate si un lux in lumea aglomerata in care traim si din partea careia suntem invadati agresiv cu informatii.