Experienta mea in Bulgaria

Citeam zilele trecute un articol al carui autor (sau autoare) hotarase ca isi va face concediul in Bulgaria, dar nu se putea decide intre ofertele a trei hoteluri. El alesese ca destinatia pentru vacanta visurilor sale statiunea Nisipurile de Aur.

Am cazut pe ganduri, amintindu-mi propriile mele vacante si mi-am dat seama ca fiecare om alege o destinatie in functie de nevoile sale, de ceea ce isi doreste de la o vancanta. Nisipurile de Aur este o statiune mare, o statiune vie, plina de farmec, potrivita atat penru familiile cu copii, cat si pentru tineretul dornic, pe buna dreptate de distractie, dicoteci, muzica si agitatie. Asadar, daca va doriti asa ceva, o puteti alege fara nici un fel de dubiu. Daca va doriti o vacanta putin mai linistita, intr-o statiune micuta, dar extrem de frumoasa, atunci ca recomand sa alegeti Albena. Albena nu e un fel de Techirghiol, sa ne intelegem. Nu trebuie sa fii pensionar ca sa o alegi. Numai ca, datorita dimensiunilor ei, nu poate fi numita capitala distractiei, cu doar a relaxarii. Stiu asta pentru ca am petrecut catvea zile de vis acolo, cu patru ani in urma.
Albena are si zone de plaja amenajate, cu baruri pe plaja, unde gasiti bauturi racoritoare si gustari (gratuite pentru cei care au ales sistemul de all inclusive), dar are si colturi oarecum mai salbvatice, mai putin populate, mai linistite. Are foarte multa verdeata, trepte de paitra care urca spre hoteluri printre copaci umbrosi care iti rasfata cu racoarea lor piela incalzita de soare.
M-am uitat, de curiozitate pe o pagina cu ofertele din Albena, sa cut hotelul meu, cel la care am stat. E vorba de hotelul Oasis, cu sistem de all inclusive, situat la numai 1 minut de mers pe plaja, deci extrem de aproape si incadrat pe nedrept, zic eu, la doar doua stele (asa scrie la receptie).
In realitate el ar merita 3 stele. Este mare (in fotografie puteti vedea numai o aripa a sa), are piscina proprie, iar mancarea m-a multumit. Mai ales un anumit tip de placinta, dulciurile si cafeaua. Cafeaua de la aparat de la Oasis este cea mai buna cafea pe care am baut-o vreodata in concediu, are un gust de expresso slab, aromat si puteam sa beau cata voiam, existau dozatoare si in restaurant, cat si in holul hotelului.
In plus, Albena este si destul de aproape de Balcic, puteti vizita castelul Reginei Maria si minunata gradina in care va garantez ca nu va veti mai satura facand fotografii, incercand sa capturati pe pelicula peisajul absolut magnific.