Este Mamaia un lux? 5 motive ca sa iti petreci concediul acolo

ss1Atunci cand eram copil, nu am petrecut prea multe concedii la Mamaia. Mergeam mai degraba in statiunile dinspre Mangalia, acolo luau intotdeauna parintii mei bilete prin sindicat, astfel incat stiu ca pe umilele mele buzunare lantul Olimp-Saturn si am stat de cel putin doua ori in fiecare dintre statiunile care-l alcatuiesc. ma mai intreba cate un coleg pe la scoala: tu ai fost la Mamaia? Eu, toanta, ii spuneam ca nu am rude la tara, e fapt aveam, dar departe in Moldova, scump trenul, nu ne permiteam sa mergem des. Primul hotel cu care am cunoscut, peste ani, Mamaia, a fost Majestic (iata, il pun aici cu drag si spre aducere aminte) si am fost acolo tot cu un sejur de acela, prin sindicat, numai ca eram ceva mai maricica si aflasem  ca dragii mei de scoala nu se refereau la rudele mele dinspre Siret cand ma intrebau, ci la perla litoralului romanesc. A doua oara am ales sa rezerv locuri prin  Bookingexpert, agentia favorita a romanilor si m-am cazat la vilele din complexul Corabia Piratilor, alegerea ideala cand vine vorba de liniste, familie si confort ca acasa. Acolo exista apartamente si garsonierele care pot gazdui de la 3 la 10 persoane si in plus, exista grill individual. Nu e Hotel Yaki, ci varianta moderna si confortabila a linistii  la mare. Dar uite, ca veni vorba, o sa va intreb: este cu adevarat Mamaia o perla in salba statiunilor de la mare? Cred ca da si vorbesc in cunostinta de cauza, pentru ca am cunoscut-o in multe contexte, de la prietena mea cea mai buna care locuieste in Constanta si care face plaja numai acolo (si datorita careia am aflat ca masinile cu numar de Constanta nu platesc taxa la bariera) si pana la primarul Radu Mazare.Dar sa o iau frumos, pe rand si va va explic motivele mele pentru care mi-as face concediul la Mamaia.

  • Pentru ca este statiunea cea mai apropiata de Bucuresti si economisesc niste benzina daca nu ma mai deplasez pana, hat-departe, in Venus sau Saturn, ca sa nu mai vorbim despre Mangalia
  • Pentru ca ai parte de distractie non stop: ziua petreceri pe plaja, noaptea petreceri in cluburi, muzica buna, fete frumoase, baieti sexy si magazine deschise cam pana spre zori
  • Pentru ca in Mamaia am mancat cea mai mare pizza pe care am vazut-o in Romania, la Scoica Land, la care visez de atunci zi si noapte cand sunt la dieta.
  • Pentru ca, desi exista pre-conceptia ca Mamaia e o statiune scumpa, am gasit magazine in care sunt lucruri minunate- solduri si am si acum o pereche de sandale pe care am dat glorioasa suma de 20 de lei.
  • Mamaia nu este un lux, ca sa raspund la intrebarea din titlu. Mamaia este o bucurie pe care ti-o poti permite