Economie sau siguranta cand e vorba de copiii nostri? Economie, cu siguranta!

Economisirea este o problema care ne preocupa pe toti. In fiecare zi aud in jurul meu discutii legate de preturi, oferte ale marilor magazine si oportunitati de toate tipurile. Toata lumea incearca sa puna un ban deoparte sau sa ii gestioneze cat mai bine pe cei care ii are. Numai ca, in conditiile in care preturile cresc constant, iar salariile raman pe loc, nivelul de trai scade orice ai face, iar noi ne aflam in postura de a gasi mereu alte si alte metode de gestionare cat mai eficienta, ca sa nu fim nevoiti sa ne imprumutam, sau macar sa o facem intr-o masura rezonabila.

Citeam la un moment dat un articol in care autoarea spunea ca daca o familie nu reuseste sa puna deoparte macar 5% din venitul lunar, in clipa in care va interveni o criza, o situatie neasteptata, se va destabiliza automat. Un exemplu de asemenea situatie o reprezinta decizia autoritatilor de a impune folosirea scaunelor auto pentru copii. Practic, daca nu stiati, din luna februarie legislatia prevede ca transportul copiilor în autoturisme sa se faca numai in dispozitive speciale, adica in scaune pentru copii sau inaltatoare.

BestKids.ro

In ce masura acesta decizie afecteaza bugetul unei familii? Teoretic, nu ar fi trebuit sa afecteze deloc, pentru ca aceste dispozitive au fost create pentru siguranta copiilor, nu ca sa imbogateasca niste producatori, iar cei care detin o masina proprietate personala si intentioneaza sa aiba un copil, trebuie sa se gandeasca la aceasta cheltuiala din timp si sa o puna pe lista dedicata viitorului membru al familiei. In momentul in care vorbim de sanatatea sau chiar viata unui copil, economisirea devine un termen fara sens, ea nu are nici un rost, pana la urma viata este nepretuita.

scaune-auto-copii

Economie sau siguranta? Unii au ales economia, punand in pericol viata propriului copil, din inconstienta sau insuficienta informare. Posibil sa fi avut impresia gresita ca un scaun auto ar dauna confortului micului pasager, desi adevarul este exact invers. Probabil ca un numar ingrijorator de accidente chiar s-au si intamplat, iar copiii, avand o greutate mult mai mica decat adultii, au fost primii expusi, altfel nu se explica, din punctul meu de vedere de ce prevederea privind transportul copiilor a ajuns lege.

Daca este necesar sa facem o alegere intre economie si siguranta, ar trebui ca optiunea sa se indrepte, in mod necesar, catre siguranta, dar, din fericire, acum putem sa le avem si pe amandoua, daca studiem piata cu atentie si alegem un magazin care are in oferta scaune auto ieftine si bune.