De la fetita la femeie

 Zvonurile pe care le-ati auzit sunt adevarate, confirm. Cel putin pentru barbatii care mai aveau inca dubii, pentru ca doamnele nu simt nevoia nici unei confirmari: femeile au o adevarata obsesie cu imbracamintea. Alegerea tinutei, combinatiile cel mai potrivite de stiluri si culori, adecvarea hainelor la modul in care urmeaza sa iti petreci ziua sunt adevarate provocari in materie de imbracaminte femei.

Povestea pleaca inca din copilarie, atunci cand fetita  incepe sa viseze la imbracaminte femei, adica imbraca pe ascuns hainele mamei si ii probeaza pantofii cu toc. Ea se viseaza peste noapte mare si modelul sau este al celei care a vegheat-o inca de cand a deschis ochii. In garderoba acesteia va gasi adevarate minuni, care ii vor inalta si mai sus visele si planurile de viitor. De la fetita la femeie drumul este presarat cu statii interesante, de la faza clasica cu probatul, pana la respingerea canoanelor clasice si alegerea tinutelor baietesti, apoi cizelarea, usor-usor, a propriului stil si mentinerea lui, odata ce acesta este validat de instante cum ar fi prietenele apropiate, colegele de serviciu sau partenerul de viata.

Un exercitiu util de stil in materie de imbracaminte femei pentru fetita este, mai ales de acum, de cand tehnologia castiga din ce in ce mai mult teren, folosirea unor jocuri de imbracat fete. Genul acela pe care le gasesti la indemana si nu costa nimic.

imbracaminte femei

De multe ori atunci cand ajung acasa obisnuiesc sa ma relaxez 20 de minute cu jocuri pe calculator, mai ales ca sunt gratuite si se gasesc la indemana, la numai un click distanta. Cu atat mai mult un copil sau un tanar va fi fascinat de minunata lume virtuala care i se poate dezvalui. Atata timp cat nu devine un lucru de care nu te mai poti desprinde, atata timp cat nu exagerezi (si nu cazi in extrema cealalta, a dependentei), jocurile pentru calculator au rolul lor in relaxcarea cotidiana, atat pentru copii, cat si, de ce nu, pentru adulti.

Tabletele ne insotesc oriunde, asa incat le putem folosi in mod util si educativ. De exemplu in timpul calatoriilor cu metroul, pe cand iti duci tanara domnisoara la gradinita. In mod normal ea nu are astampar, intreba o mie si una de lucruri, se foieste, se agita, pentru ca dis-de-dimineata este plina de energie. Ar putea sfarsi prin a deranja alti calatori, asa incat de ce nu ai invata-o sa isi dea drumul la tableta si sa se joace? Am vazut in calatorile mele cu metroul astfel de scene si copiii par de-a dreptul niste sfinti, asa sunt de absorbiti de imaginile de pe ecranul colorat. Pana la statia de coborare nu le auzi gurita. Dar acesta nu este, de fapt, singurul avantaj. Asa cum spuneam, este si un exercitiu de stil: un asemenea joc va invata copila sa asorteze, sa studieze modul in care se combina diferitele piese vestimentare, sa isi construiasca o imagine plina de stil. Ele sunt, in final, urmarea fireasca a jocurilor in care imbraca papusile si nu stiu daca exista vreo reprezentanta a sexului feminin care nu a trecut prin aceasta etapa, inerenta, cu frumusetea si firescul sau.