Merita sa faci cumparaturi pe site-uri chinezesti? (1)

Merita sa faci cumparaturi pe site-uri chinezesti ?

Mai, eu nu am nici o treaba cu chinezii, nu le port pica, nu ma enerveaza, zau nu am nimic cu ei. Nu imi pasa ca in materie de produse nealimentare cele mai intalnite cuvinte de pe etichete sunt Made in China, ca au ochii oblici si forta de munca ieftina. Numai ca, in general, ideea de produs fabricatin China este sinonim cu imitatia ieftina, cu prosta calitate. Nici asta nu m-ar deranja, de exemplu, pentru ca uneori nu imi permit sa imi cumpar decat lucruri ieftine.  Dar ma deranjeaza teribil momentul in care caut ce caut X lucru si gasesc o ocazie nemaipomenita si ma trezesc ca primesc de banii aia o porcarie pe care nu o pot folosi.

Unde faci cumparaturi pe site-uri chinezesti?

Sunt din ce in ce mai multe site-uri de acest tip, unele chiar traduse in limba romana
Iata, de exemplu, celebrul magazin chinezesc Lightinthebox. Mi-a luat ochii, recunosc, cu produsele variate, numarul lor enorm de mare, fotografiile frumoase si preturile mai mult decat rezonabile. Ma batea gandul sa imi comand rochia de mireasa de acolo, citisem eu nu stiu ce despre asta pe site-urile de viitoare mirese. Modele erau destule, preturile si le permitea oricine.
Noroc ca inainte de a trece serios la treaba cu rochia, m-am gandit sa testea putin sistemul de livrare. Mai avem in contul de paypal cativa dolari, asa incat, intr-o doara, profitand de o superpromotie de sarbatori, am comandat doua ceasuri, 5 dolari bucata. Le vedeti in imagine. Au ajuns, cuminti, intr-o luna de zile, coletul era minuscul, a ajuns ca o recomadata oarecare si m-am dus sa il ridic de la posta.
Ceasurile aratau cu mult mai prost decat pe site, proportiile erau altele, cadranul, care nu parea in neregula in magazinul on line acasa mi s-a parut imens, depasea chiar si ceasuri barbatesti, iar materialul era infect. Si, cum asta nu era tot, unul dintre ele nu functiona nici batut. Batut de masa, ca de ea imi venea sa dau cu el.
Suma pe car eo platisem nu era mare, ideea ma deranja. Admit ca puteam sa fiu mai atenta la toate detaliile ( sau lipsa lor pe site), dar nimic nu scuza faptul ca amaratele mele ceasuri functionau in proportie de 50%: unul da, unul nu.
In aceste conditii, cum sa indraznesc sa imi comand rochia de mireasa de acolo? O carpa de 100 de dolari pot gasi si aici.
( va urma)