Merita sa faci cumparaturi pe site-uri chinezesti ? (2)

cumparaturi pe site-uri chinezestiMerita sa faci cumparaturi pe site-uri chinezesti ?

Va povesteam zilele trecute cum am cumparat eu cu glorioasa suma de 10 dolari doua ceasuri la promotie de pe cunoscutul site chinezesc Lighinthbox si cum functiona numai unul din ele, dar, datorita designului odios si al materialului mizerabil nici o cotofana, care e atrasa, se spune, de tot ce luceste, nu s-ar fi apropiat de ele.
O sa va povestesc acum si finalul istoriei, putin cam neasteptat pentru mine, trebuie sa marturisesc. Finala care nu ma face sa imi schimb parerea, dar…imi mai domoleste din furie, recunosc.

Pe site-ul respectiv castigi, la fiecare cumparatura, nu stiu ce puncte, daca adaugi o imagine a produsului si scrii cateva cuvinte despre el. nu pentru puncte, ci pentru a-i ajuta pe ceilalti m-am hotarat sa scriu si eu despre ceasurile mele. Nu am facut reclamatie, pur si simplu am postat fotografia cu ele si am scris ca nu functionau si ca nu sunt multumita de calitate nici macar la cel care functiona. Nu imi facusem multe iluzii ca ar fi fost cine stie de ceasuri, dar…

Banii primiti inapoi dupa cumparaturi pe site-uri chinezesti

Cateva zile mai tarziu dupa ce am postat review-ul, am primit un mesaj pe mail din partea magazinului, mail foarte politicos de altfel, in care imi spun ca au deschis un incident si ca vor studia cazul. L-au studiat circa 5 minute, dupa care am primit un al doilea mesaj pe mail in care ma anuntau ca imi vor da banii inapoi, adica ii vor vira la loc in contul de paypal, ca isi cer scuze si nu este nici macar necesar sa returnez produsele. Doua zile mai tarziu cand mi-am verificat contul, banii erau acolo.
Recunosc, am fost multumita, in final. Nu le cerusem nimic, doar sesizasem situatia…iar ei au solutionat-o in cel mai bun mod cu putinta. Ulterior imi spune o prietena ca asa i s-a intamplat si ei cu rochia de mireasa. Dar…pot eu sa risc? Nu pot, zau. Dar cred ca o sa mai comand in viitor ceva nimicuri de doi lei. Poate totusi…am noroc.