Cum organizezi nunta proprie fara ajutor profesionist

nuntaNunta este un prilej de bucurie si fericire atat pentru cei doi tineri care au decis sa-si uneasca destinele si sa mearga impreuna in viata, cat si pentru parinti, bunici, prieteni si colegi, insa organizarea acesteia presupune extrem de multe cheltuieli, ceea ce descurajeaza din start pe toata lumea. Multi amana chiar momentul fiind speriati de sumele de bani uriase, care ar trebui investite in tot ceea ce inseamna o nunta: imbracaminte, preot, restaurant, flori, aranjamente florale, decoruri si multe altele.

In ziua de astazi, organizarea nuntii fara ajutor profesionist inseamna mult curaj din partea mirilor, caci exista riscul ca totul sa devina un mare fiasco, iar invitatii sa plece de la nunta cu un gust amar: sa nu le placa mancarea, muzica sau vecinii de la masa, sa se simta inconfortabil din cauza mobilierului sau sa considere ca suma de bani oferita cadou de casa noua este prea mare pentru ceea ce au primit in schimb.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti organiza rapid si usor nunta:

1. Imediat dupa ce o mireasa este ceruta in casatorie, primul ei gand se indreapta catre rochia dorita pentru aceasta ocazie, asa ca primul pas devine achizitionarea rochitei. Pentru cine vrea sa arate spectaculos, intotdeauna calitatea superioara a materialului si designul inedit sunt mai scumpe, dar trebuie sa aiba in vedere ca acest outfit se poarta o singura data in viata, asa ca nu e nevoie de o investitie uriasa.

2. Urmeaza stabilirea listei cu invitatii de nunta, asa ca mirii se aseaza la masa impreuna cu parintii si se gandesc la prieteni, rude si colegi care vor dori sa fie alaturi de ei la eveniment, la locul pe care ar trebui sa-l ocupe la masa in asa fel incat sa nu existe nicio suparare sau vreo posibila altercatie pe durata petrecerii. In acest sens Taramul Iubirii devine un ajutor de seama pentru organizarea si numerotarea meselor la nunta.

3. Alegerea bisericii la care mirii isi doresc sa se oficieze cununia religioasa devine iarasi un aspect important, la care trebuie sa se gandeasca foarte bine cu suficient timp inainte de marele eveniment. Este posibil ca dorintele acestora sa coste mai mult, in functie de locasul de cult pe care-l prefera. In acest sens devine important dialogul cu preotul paroh.

4. Mirii trebuie sa aiba in vedere oferirea unei mici amintiri fiecarui invitat, asa ca ei trebuie sa se gandeasca si la acest aspect. Pentru a bifa pe lista organizatorica si acest detaliu, poti sa vezi marturiile de nunta in magazinele online de profil, caci vei descoperi modele deosebite, frumoase, la preturi ieftine.

5. Invitatiile de nunta nu pot fi uitate, dar nici nu se vor investi sume mari pentru ca, in general, acestea sunt uitate sau aruncate de invitati. O idee geniala este realizarea acestora la imprimanta de acasa.

6. Florile si ornamentele de nunta pot costa sume colosale. Aranjamentele se pot realiza si cu ajutorul unei florarii simple, de la coltul blocului, sau pot fi cumparate flori si create acasa de o mama sau o vecina priceputa.

7. Inchirierea restaurantului inseamna, din start, o suma mare de bani, dar exista si alte variante mai ieftine, in zona de langa oras sau chiar in afara localitatii, unele bucurandu-se si de peisaje de poveste pe langa preturile mai mici.

8. Mancarea si bautura sunt importante. Toata lumea vrea sa se simta bine cu acest prilej, asa ca angajarea unei firme de catering rezolva cu brio totul, fara batai de cap.

In concluzie, o nunta poate fi organizata rapid si ieftin de catre miri, cu putina imaginatie, rabdare, creativitate, dar si cu dorinta de a multumi pe toti cei implicati in eveniment.