Cum alegi inelul de logodna ideal

inel de logodna

Momentul cererii in casatorie este magic, pentru fiecare cuplu. Chiar daca logodna nu se oficiaza la biserica, ea trebuie sa fie insotita de un inel, unul de care viitoarea sotie isi va aminti toata viata, alaturi de clipele (si cuvintele) magice care au insotit aparitia lui pe degetul inelar.

Ca o recunosc deschis sau nu, majoritatea femeilor viseaza la momentul cererii in casatorie si stiu exact, cu multa vreme inainte de el, cum trebuie sa arate inelul de logodna. Pentru barbati nu este la fel de simplu, ei trebuie sa faca adevarat munca de investigator, pana cand aleg cea mai frumoasa bijuterie si, in plus, cu masura potrivita. In materie de inele de logodna sunt foarte multe variante posibile, online si offline, de aceea iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa va decideti in privinta modelului ideal.

  • Ganditi-va ca alegeti o bijuterie pe care o veti purta toata viata. Alegeti un model despre care sa simtiti ca va va placea si acum si peste 10-15 ani, nu e o idee buna sa va lasati purtat de tendintele unei mode de moment.
  • Alegeti un model lucrat cu grija, pe acelasi principiu: o sa fie purtat o viata intreaga, asa incat, daca piatra cade din montura, de exemplu, este posibil sa se piarda si atunci costurile inlocuirii nu vor fi deloc mici, mai ales daca tineti la piatra clasica a logodnei, adica diamanatul.
  • Doamnele stiu, de cele mai multe ori, cand anume se apropie momentul cererii in casatorie. Cand simtiti acest lucru, gasiti modalitati pline de tact de a comunica partenerului de viata ce anume va doriti. Sunt barbati care isi cunosc foarte bine partenerele, dar nu au deloc gusturi asemanatoare cu ele la bijuterii.
  • Pentru domni: in cazul in care nu aveti habar ce model de inel de logodna sa alegeti, incercati sa discutati pe ascuns cu una dintre cele mai bune prietene ale viitoarei mirese. Femeile discuta deseori intre ele aceste aspecte si respectiva prietena va sti exact ce sa va sfatuiasca, iar daca nu va sti, va putea afla cu mult mai mare usurinta, provocand o discutie aparent intamplatoare. Inelele de logodna au o mai mare importanta pentru sexul frumos decat lasa sa se vada. Nu tratati cu superficialitatea alegerea lui.
  • Tot doamnele ar trebui sa se gandeasca la urmatorul aspect: vreti sa purtati (cum am observat ca se practica foarte mult, mai ales in ultima vreme) inelul de logodna pe acelasi deget cu viitoarea verigheta? Atunci nu ar fi indicat sa aveti o piatra foarte mare, ci mai degraba un model finut, care sa nu va incomodeze in timp. Daca aveti o verigheta lata si un inel de logodna la fel, situate eventual pe acelasi deget, in spatele lor pielea va transpira si se va irita.
  • Nu va limitati alegerile la diamantele clasice, albe: daca aveti pietre pretioase de o anumita culoare care va plac, e o idee foarte buna sa le alegeti pentru inelul de logodna. In acest fel chiar le veti purta intreaga viata.
  • Daca sunteti un cuplu modern, puteti merge in doi in cautarea inelului de logodna. Fie colindati magazinele line, fie cele offline, un lucru este sigur: ati gasit cea mai buna metoda de a avea exact inelul ideal.