Cred in economisire. Metode care functioneaza

Da, eu cred in economisire!

economisireCred in economisire, in banii aia putini pusi deoparte, care nu par importanti in clipa in care te lipsesti de ei, dar care fac o mare diferenta daca ii aduni pe toti la un loc in fiecare dintre zilele unei luni. Cred ca exista metode de economisire care functioneaza si care iti aduc satisfactii enorme.

Ce metode am folosit eu pentru a economisi si au functionat? Nimic spectaculos, numai lucruri simple, am renuntat la unele chestii si le-am inlocuit cu altele, am plecat fara bani la mine sau numai cu o hartie de valoare mare, pe care sa imi fie mila sa o schimb, am calculat si am calculat de o suta de ori orice banut.

Concret:

  • Am renuntat sa mai cumpar legume de la hypermarket, ma duc dupa el in piata. De foarte multe ori gasesc la jumatate din pret legumele pentru supa sau cartofii. Da, sunt si cartofi in hypermarket la pretul din piata, dar sunt atat de urati si loviti, ca nu alegi mai nimic din ei.
  • Am renuntat la sucurile din comert in cele mai multe cazuri. iarna bem ceaiuri aromate si mult mai santoase, vara fac limonada si socata si imi injumatatesc costurile
  • Nu am mai lasat 10,20,30 de bani la casa, atunci cand plateam. Poate sa para aiurea ( si eu zgarcita, stiu), dar cu banii aceia o data la doua zile pot sa cumpar paine.
  • Nu imi mai cumpar ziare. O parte din revistele mele favorite le citesc on line, dupa aparitia pe piata. majoritatea stirilor importane insa apar si la TV, radio sau pe retelele sociale, cu comentarii cu tot, ceea ce le face si mai savuroase.
Sunt numai cateva exemple, dar mai am o multime. Continuare o gasitit in aceste articole: