Cosmeticele la control!

parfumuri-canarVorbind despre economii, e vremea sa luam in discutie si unul dintre cele mai placute cumparaturi pe care le facem, cele destinate infrumusetarii: produsele cosmetice, parfumurile, cremele. Daca in mod normal sunt prima care indeamna la economisire, nu reusesc sa fiu prea vehementa atunci cand vine vorba de frumusete pentru ca, imi place sau nu sa o recunosc, pentru mine, ca femeie, ea conteaza enorm.

Daca m-as pricepe sa fac tot felul de masti de fata din elemente naturale, daca as trai intr-un mediu mai putin poluant sau daca mama natura m-ar fi inzestrat mai bine, probabil ca nu as da atat de multi bani pe produse cosmetice. Acum, suma destinata intretineri tenului si pielii in general, depinde de la femeie la femeie, dar exista bani cheltuiti cu cap si aici si bani aruncati e fereastra. De exemplu, m-am pomenit la un moment dat cu o acnee de care nu reuseam sa scap si am dat o gramada de bani pe tot felul de tratamente pentru a-mi salva aspectul. In final, s-a dovedit a fi un efect al unui produs cosmetic ieftin, darm daca stau sa calculez cat am dat pe tratamente, el m-a costat de fapt inzecit fata de cat am crezut eu la inceput ca dau pe el.

De atunci prefer lucrurile de calitate, mai ales ca am avut ocazia sa constat efectul lor si sa vad, cu surprindere, recunosc, ca tin mult mai mult decat cele de duzina, intrucat le aplica mai rar, fara sa fac risipa. Imi cumpa doar un parfum pe an, dar acela este unul care ma reprezinta, un fel de reprezentant de elita in categoria parfumuri care reuseste sa imi schimbe, atunci cand il port, starea de spirit si dispozitia.

canar

Aleg oricand sa imi iau o crema de calitate, chiar daca la momentul respectiv imi pare scumpa, pentru ca stiu cat de rasfatata ma va face sa ma simt si, pe de alta parte, ma va face sa economisesc in zona tratamentelor cosmetice mai complicate. Canar, de exemplu, ofera astfel de produse, toate apartinand unor branduri renumite si prefer cumparaturi de doua ori pe an la un astfel de magazin decat o data pe luna la tarabele din piata, unde cosmeticle sunt tinute cine stie cat timp ( pana cand stocul se vinde, evident!) si in conditii de temperatura variabila, ceea ce le scade in mod clar din proprietati.

Pe urma, mai este un aspect de care noi, femeile, ar trebui sa tinem seama: daca alegi produse cosmetice ieftine, vei arata ieftin, orice ai face, indiferent ca vei imbraca haine elegante, ai sa iti agati de mana posete de firma sau pantofi demni de Carrie Bradshaw. Un produs de calitate face parte din categoria cumparaturilor inteligente, intrucat va avea puterea de a te va lumina, iti va scoate in evidenta trasaturile atat de bine, incat nu va fi nevoie de machiaje complicate. Chiar daca la prima vedere poate sa para altfel, in realitate vei economisi nu doar bani, ci si timp.