Cat timp petrece o femeie in bucatarie?

amenajare bucatarie
Cat timp petrece o femeie in bucatarie? – este intrebarea pe care mi-am pus-o in momentul in care mi-am amenajat casa, cu ajutorul unui credit la care platesc inca si acum si  voi mai plati vreo cativa ani buni. Raspunsul la intrebarea aceasta sta in felurile de mancare cu care familia se delecateaza zilnic (pentru ca, daca unele lucruri in gospodarie se fac numai saptamanal, lunar sau ocazional, gatitul este o ocupatie quasi-permanenta), in painea pe care o manaca cu pofta  cu totii (asta in cazul meu , care prefer sa fac paine in casa si sa o evit pe cea din comert plina de aditivi), in cozonacii aburinzi care parfumeaza intreaga casa de sarbatori si chiar in cafeaua de fiecare dimineata a carei aroma are darul de a te trezi si de a te pregati pentru o zi in mod cert plina si agitata.
La asta m-am gandit atunci cand mi-am renovat casa si, cu o suma de bani in buzunar m-am intrebat cum sa imi amenajez bucataria. Si nu am facut nici un fel de economie cand a fost vorba de spatiul in care aveam sa petrec atat de mult timp si care urma sa devina un fel de carte de vizita a mea, ca femeie si gospodina. Acolo unde ma pricepeam, am planuit singura, iar unde simteam ca nu sunt suficient de priceputa, am cautat idei de amenajari interioare in bucatarie la specialisti. Si ideile au venit. A rezultat un spatiu nu doar util, in fiecare colt al sau, ci mai ales placut. Cand imi vine o prietena in vizita se extaziaza in fata bucatariei mele, mobilate in albastru si portocaliu, plina de gust si rafinament.
De aceea este important sa gasesti o echipa de profesionisti care sa se ocupe de proiectare, finisaje si constructii interioare, executare mobilier la comanda si decorare, cum sunt de exemplu cei de la Art Deco Zone. De ce ai avea nevoie de exemplu de constructii interioare? Eu de exemplu am darmat peretele unei debarale si am marit spatiul bucatariei, construind in schimb o mica camara , cu aerisire proprie. De asemenea, pentru a putea sa folosesc spatiul mai bine, am mutat usa de la intrare in incapere cu un metru si in loc de masa, am construit un fel de bar, care are deasupra spoturi, un suport de pahare si este pictat in intregime manual de mine si prietena mea cea mai buna, pictorita.
Acum, ori de cate ori imi beau cafeaua ma uit in jur cu drag si ma felicit pentru toti banii pe care i-am investit. Am facut, din pacate, si afaceri proaste in viata mea, dar aceasta a fost una extraordinar de buna si sunt mandra de ea.