Cat costa 80 de minute din timpul meu?

Cand ma trezesc dimineata, de fiecare data am un moment in care nu stiu exact in ce zi a saptamanii suntem. Ametita, imi intreb barbatul si el imi raspunde surazand, restabilind ordinea in mintea mea care inca doarme.. De obicei, in cinci zile din sapte, adica de luni pana vineri, nu sunt multumita de raspunsul sau, numai weekendul ma bucura.
In rest, am adevarate fantezii apropo de posibilitatea de a locui foarte aproape de serviciu, ceea ce ar reduce timpul petrecut pe drum de la 45 de minute la 5 si l-ar mari, evident, pe cel de somn, cu 40 de minute in fiecare zi.
Jobul meu se desfasoara in Bucuresti,, in Piata Victoriei, o zona accesibila, datorita prezentei metroului, cam de oriunde ai locui in capitala. Cum nu cred ca vreodata in viata as putea sa imi cumpar un apartament in zona respectiva, ma multumesc sa ma uit la ofertele de inchirieri si sa visez. De dragul visului, am pornit sa fac un calcul cat costa cele 80 de minute din timpul meu (40 dus si 40 intors).
apartament de inchiriatDaca inchirierea unui apartament sau garsoniera porneste de la 160 de euro pe luna, de vandut se vinde si cu 135.000. Nu arata ca imaginea alaturata, dar e frumos, nimic de spus, am pus o fotografie mai jos ca sa puteti sa il vedeti si voi. Este spatios, plin de lumina.
Revenind la pretul de vanzare pe care il gasesc maricel in comparatie cu venitul meu – dar zau ca as da, daca as avea banii astia pentru ca merita- el este justificat de unele lucruri pe care numulti le cunosc. In afara de pozitie, care este un mare avantaj, stiati ca cei care locuiesc in blocurile din Piata Victoriei si au reclame pe acoperis, nu platesc nimic la intretinere, la telefon fix, lumina, la cablu, la nimic?? Totul se plateste din suma incasata pentru reclamele de pe bloc.
Doar eu (si alti eventuali cumparatori) sunt depasita financiar de pretul cu care se vinde un asemenea apartament, exista unii pentru care el este adevarata mana cereasca. Am calculat un pic dupa ce am citit un articol despre comisionul unui agent imobiliar. Pai, daca comisionul in cauza este de 2% si pretul unui apartament in zona de 135000 euro, un agent imobiliar castiga la o astfel de vanzare 2700 de euro, suma pentru care da, merita sa te dai jos din pat dimineata, cam la orice ora.

 

apartament de inchiriat

In concluzie 80 de minute pe zi din timpul meu, ori cinci zile pe saptamana, ori patru saptamani pe luna inseamna 1600 de minute, care, din cauza faptului ca locuiesc intr-un cartier sudic al minunatei noastre capitale, le pierd. Daca as dori sa le castig, m-ar costa 1600 de minute 160 de euro, deci 0.10 euro minutul, Vise se pare mult??? Teoretic nu, dar eu pot sa castig cumva banii aia, sau chiar mai multi, ca sa imi permit sa inchiriez?

Daca vreti sa va distrati cu aceleasi calcule pe care le-am facut eu, sau, mai mult, daca vreti sa cumparati sau sa inchiriati un apartament, puteti intra pe titirez.ro, prima agentie imobiliara care a dezvoltat si o aplicatie pentru mobil, in care gasiti oferte actualizate la minut.