Cand El e insurat…

married-men-350_062112043621Te-ai indragostit? Panica. Adica panica adevarata, nu gluma cand se intampla sa fie casatorit

Da, draga mea prietena. Pe de o parte cred ca sufera si el, ca si ultimul ratat din viata ta, de boala vacii, pardon boului nebun care se cheama “dumnezeule, m-am indragostit, ce ma fac, de la asta o sa mi se traga moartea“. Pe de alta parte, daca as crede ca un barbat are aceleasi coarde sufletesti ca si noi, as putea sa sper ca iti va arunca privirile acelea pline de suferinta la care visezi. Numai ca nu e asa si stii si tu ca nu e asa, numai ca nu reusim sa acceptam naibii odata. Stop. Nu spun ca nu sufera. Doar ca o fac altfel decat noi si ca bietul lor creieras anemic se simte zapacit si dezorientat in situatia in care isi pierd capul pentru o femeie asa cum ne-am simti noi daca am ramane fara haine marfa, fara fixativ, spuma de par, farduri, tigari si bautura, nu mai zic de bani. Adica distruse. Goale. Pierdute pentru umanitate. Iremediabil ratate.

E o metafora, dar intelegi ce vreau sa spun? Ca nu glumesc de fapt. Pe ei iubirea ii introduce intr-o viata de non-sens…asa cred eu si nu ma intereseaza e au zis despre asta marii poeti ai umanitatii barbati, care au descoperit cica iubirea. Pe dracu. Au descoperit sexul liber in perioada in care sansele sa ai o femeie fara casatorie era o minune de la Dzeu. Si aia ziceau ei ca e iubire.

Nu ai observat ca de cand sexul e mult mai usor de obtinut nu se mai scriu mari poezii de amor? Pe de alta parte, sunt convinsa ca simte ceva pentru tine. Dar asta, o recunoaste sau nu, inseamna ca nu simte ceea ce pretinde fata de consoarta lui legala. Pentru ca sunt de acord cu tine ca nu poti sa iubesti in acelasi timp doua femei. Dar nici nu e usor sa recunosti ca te-ai inselat, ca ti-ai luat teapa casatorindu-te, cand viata mai avea atatea lucruri nemaipomenite de oferit si acum trebuie sa te ascunz ca sa le capeti. Tie ti-ar fi usor sa recunosti???

Cred ca e de fapt inconstientul sau, care nu vrea sa accepte ca a gresit legandu-se la cap de asa de tanar….de aiai fuge asa de tare. Nu sunt eu psiholog, dar asa cred. Si cred ca e plauzibil.