Bagajele tale pentru concediu

Am avut de curand ocazia sa petrec un weekend la mare si m-am izbit de eterna problema a facutului bagajelor. Dat fiind ca nu mergeam cu masina, ci cu trenul, am considerat esential sa luam cat mai putine lucruri, in asa fel incat sa fie cat mai usor de carat totul. Daca mergeti cu masina personala, veti fi tentate, doamnele mele, sa uati cu voi cel putin jumatate de sifonier si va veti intoarce cu cel putin o treime din lucruri nepurtate, pe care, in plus, le-ati sos din dulap pentru a le pune in troller ca apoi la destinatie sa le scoate din nou si sa le asezati, iar la plecare – operatiunea inversa.

 

Cum facem pentru a reduce numarul si volumul bagajelor pe care le luam cu noi in concediu? Depinde de multe aspecte, evident, in primul rand alegerea hainelor depinde de locul in care ne vom petrece concediul, pentru ca pe trrmul marii vom avea nevoie de alte articole vestimentare decat in varf de munte.
Ideal ar fi sa ne gandim nu ce luam anume, ci la tinutele de care avem nevoie. In principiu, pentru un concediu la mare avem nevoie de:
– o tinuta pentru plaja
–  o tinuta pentru plimbarile seara, pe faleza sau prin statiune
–  o tinuta pentru club ( optionala, in functie de varsta)
– o tinuta lejera, de schimb, care poate fi purtata si la plahja si la o plimbare de dupa amiaza.
– o pijama ( da, ok, stiu si asta e optionala, depinde cu cine mergeti! )
Incaltamintea si ea poate fi redusa la minim. De exemplu cu o pereche de sadale tip crocs, de plastic, puteti scapa si de grija papucilor de plaja si de incaltamintea de plimbare, caci va tine loc de ambele, cu succes. Nu va ramane decat sa mai luati cu voi o pereche de sandale cu toc pentri cazul in care v-ati propus sa petreceti o seara in club.