4 motive pentru care imi decorez casa apeland la profesionisti

evambientAu trecut cativa ani deja de cand mi-am mobilat si decorat apartamentul si de atunci in fiecare secunda, fara nici un fel de exagerare, m-am uitat in jur cu incantare. In fiecare secunda am fost multumita de ceea ce am reusit sa fac. Sa va povestesc despre faptul ca fiecare colt ma reprezinta, spune ceva despre mine? Sa va spun ca am valorificat spatiul la maxim si am folosit extrem de eficient suma de bani pe care am avut-o la dispozitie? De asta isi poate da seama oricare dintre cei care mi-au fost, in acesti cativa ani, musafir macar o data. Voua, cei care doar ma cititi, am sa va dezvalui un singur si fericit secret: locuinta mea nu mai reprezinta pentru mine o simpla casa, ci acel acasa atat de important pentru fiecare dintre noi, refugiul si relaxarea mea dupa o zi de munca, spatiul in care nu imi pare rau niciodata ca ma intorc, nici macar la finalul vacantei, oricat de ultra all-inclusive ar fi sejurul petrecut.

Suna bine, nu-i asa? E adevarat, nu am facut totul de una singura, ci a fost munca de echipa in toata povestea cu decorarea, asadar haideti sa va spun cum am ajuns aici si care sunt motivele pentru care am ales sa imi decorez casa cu ajutorul unor profesionisti.

Alege o temA in jurul careia sa construiesti

Nu aleg elemente disparate, ci merg pe ideea de tema, de unitate in decorarea oricareia dintre camere. Nu iau canapeaua dintr-un loc, masuta de cafea din altul si toate diferite de sursa bibliotecii. Adica as putea sa o fac, dar sufrageria mea va arata ca un puzzle descompletat. Elementele disparate dau senzatia de incomplet, de improvizatie. Magazinele care se respecta si isi respecta, in acelasi timp clientii, au dezvoltat game intregi compuse din diferite elemente, legand mobilierul de accesorii si accesoriile de mobilier. De exemplu, daca alegi o varianta de mobila living de la Evambient, gasesti tot la ei si obiecte decorative care sa se potriveasca perfect variantei alese de tine, fie ca vorbim de tipar clasic, retro sau modern. raft-decorativ-poprad

gaseste Mobila care spune  povestea ta

Orice piesa de mobilier, fie ca vorbim despre canapele moderne, comode, biblioteca sau simple scaune, spune o poveste. A ta, cel care ai ales-o si o folosesti. Cauta pana cand gasesti povestea care te reprezinta, cu sperantele, aspiratiile, reusitele tale. Oricare din obiectele care te inconjoara este reflexia intima a omului care esti, de la modul in care iubesti si pana la cel in care te vrei iubit, de la mangaiere si pana la patima, de la relaxare la rasfat.

canapea-relax-chesterfield-cafeniu-inchis

taburete-chesterfield-cafeniu-inchis

De la comert pana la arta e drum lung. Alege-I pe cei care l-au parcurs deja

Majoritatea persoanelor, chiar daca au mult bun gust, nu detin (si e firesc sa fie asa) un ochi de artist. In cazul unui om obisnuit asocierilor de culori, legaturilor intre piese separate si teoretic complet diferite, le lipseste subtilitatea. Astfel de asocieri dau rafinamentul designului interior si transforma pe cei care il promoveaza prin produse, nu doar niste comercianti, ci adevarati artisti.

Ca sa intelegi mai bine ce vreau sa spun, iata cateva exemplificari mai jos. Toate obiectele pe care le vedeti in fotografii se regasesc pe site-ul Evambient, sursa mea de inspiratie, acum si intotdeauna.

In imaginea de mai jos puteti vedea cat de subtil nuanta de auriu roscat din tablou se repeta in veioza decorativa din vecinatate, dar si in textura peretelui.De fapt, in coltul de incapere care se vede, nu exista nici o piesa disparata, cu numai componente ale aceluiasi intreg.

tablou-oronegro

Tabloul dintre trei bucati cu pasari isi are corespondentul in cele trei locuri ale canapelei, motivul naturii, cu ramuri si frunze este recurent in alte elemente de decor: il vedem in materialul pernelor decorative a caror culoare, de asemnea se regaseste in fundalul imaginii.

tablou-birds

Mai jos, toamna de pe fundal nu are numai o representare cromatica, ci si una in arta formelor si a alegerii materialelor, prin cuierul decorativ in forma de ramura, sculptat in lemn.

toamna

 

 

alege pe cei care iti ofera Garantia timpului

Nu cred ca voi repeta povestea asta cu decorarea casei de prea multe ori in viata. Nu ma vad mutandu-ma des, mai ales ca familia mea nu se poate mari decat cel mult cu un animal de companie, iar casa pe care o avem ne satisface, din punct de vedere al spatiului, toate nevoile de moment sau de viitor.  Poate ca aceasta este singura sansa pe care o am, de a avea mobila o casa, asa ca numai apeland la profesionisti am garantia tot ceea ce achizitionez este  de calitate si ca rezista foarte bine in timp atat din punct de vedere al aspectului, cat si din punctul de vedere al calitatii.